Alex Wolf
Najlepsze pieczywo jakie jadłam. Pan Majchrowski to prawdziwy Mistrz w swojej sztuce. Dodatkowo wyjątkowo klimatyczne miejsce i przemiła obsługa ❤️
Źródło:
Honka Szczęśliwa
Panie Rysiu. Wspaniałe pieczywo. I bułeczki i chlebki. Razowy zytni jadłam 4 dni i cały czas był świeży. Córka rownież zachwycona bulkami. Pozdrowienia dla Pana i Pani, która sprzedaje.
Źródło:
Monika Wolf
Oglądałam na YouTube więc poszłam.Chałka była świeża około 6 dni.Chleb cegła ledwo skroiłam na krajalnicy skórka bardzo twarda w środku ok ale taki ma być.Chleb foermkowy też dobry.Wypieki są bardzo długo świeże.Pani,która mi sprzedawała pieczywo bardzo miła i udziela instrukcji jak przechowywać i kroić.Ja niestety nie zapamiętałam wszystkiego.Jestem bardzo zadowolona i następnym razem będąc w Gdańsku też pójdę.
Źródło:
Elżbieta Gogolin
Pyszne chleby i bułeczki, cudowny zapach już od progu, uśmiechnięta i pogodna Pani Wandzia, a na zapleczu chlebowi czarodzieje. Polecam z całego serca, Elżbieta
Źródło:
Marta Sz.
Piekarnia jak za dawnych lat. Świetne drożdżówki, chałka z twarogiem przepyszna, a maślane posmarowane masełkiem popijając je kubkiem mleka to tak jakbym przeniosła się w czasie do lat dzieciństwa, kiedy babcia piekła bułki w piecu kaflowym. Polecam zdecydowanie. To taka gdańska perełka, jeśli chodzi o piekarnie.
Źródło:
Marta Młotkowska
Przepyszne pieczywo, bułki drożdżowe naprawdę bardzo duże, ciężko zmieścić na jeden raz:)Chleby pyszne I naprawdę ciężkie. Kupiłam pełny plecak bułek, bagietek i chleb płacąc tylko przy tym 24,50. Szczerze polecam! P.s. nalezy się dodatkowa gwiazdka za dyplomy które wiszą na ścianie.
Źródło:
Hanna Pleban
Bardzo niepozorne miejsce. Stara kamieniczka, wiekowa witrynka i mikroskopijny sklepik. Mnie, turystkę, zatrzymała tu tylko ogromna kolejka i zapach. I nie pomyliłam się. Warto było czekać. Pieczywo świeżutkie, delikatne, puszyste (brałam pszenne). Chałka i drożdżówki ogromne.
Źródło:
Zofia
Miejsce niepozorne, z zewnątrz nic nie zmieniło się od czasów PRL-owskich! Jednak wypieki palce lizać-stare receptury, na naturalnym zakwasie. Pieczywo przez tydzień leży i nie pleśnieje! Aż trudno uwierzyć, że niemal w centrum Gdańska zachowało się takie miejsce. Gorąco polecam!
Źródło:
Franciszek Pakuła
To jest klasa sama w sobie, bardzo ... ,hmmm dobre to za mało powiedziane, znakomite wyroby. Dla jednych smak dzieciństwa, a dla drugich coś czego nie jedli wcześniej.
Źródło:
B
Najlepsze pieczywo świata. Chyba jedyna w Trójmieście piekarnia gdzie pieczywo jest naturalne i pieczone w przedwojennym piecu opalanym drwenem. Polecam!!!!
Źródło:
Cezary Świątek
Wyroby - smak dzieciństwa, po chleb jeżdżę z drugiego krańca miasta, przemiła obsługa i szefostwo.Jedyne takie miejsce w Gdańsku.
Źródło: