Dorota
Uwielbiam to miejsce od dziecka czyli od wielu lat. Jest pysznie, normalnie jak zawsze - kto kocha kiełbaskę z ognia ten doceni- a że czasem trzeba poczekać to inna bajka. Zapraszam wszystkich w każdym dniu tygodnia, ja jestem we wtorek po 22.
Źródło:
Saylevv
Sprawdziłem z ciekawości. Bardzo szybko stałem się regularnym klientem, cudowna odskocznia od typowych fastfoodów. Z wieloletnią tradycją i świetna jakością, zdecydowanie warto wpaść i zabrać ze sobą zestaw za dyszkę.
Źródło:
Marta
Kolejny po zapieksach na Kazimierzu #musteat w Krakowie. Tyle razy byliśmy w tym mieście ale to nasze mega odkrycie. Kiełbaski pyszne, dobrze doprawione! Idealnie wypieczone na ogniu, do tego bułka idealnie świeża (nawet ok godziny 21!) To trzeba spróbować!
Źródło:
Mateusz
Stanie w kolejce do tej Nyski to już jest prawdziwy rytuał. Długo to schodzi (zwłaszcza w soboty), ale zdecydowanie warto. Polecam każdemu wybierającemu się do Krakowa odwiedzić Nyskę:)
Źródło:
Andrea
Tasty and very cheap! Kielbasa is traditional Polish sausage so that is why it is a must try in Poland. Be prepared to fall in line in a cold weather (we went on November and it took us 20 mins before our turn) as this food truck is always visited by locals and tourists. Worth the long queue.
Źródło:
Mikserek
Kiełbaski, których nie można pominąć będąc w Krakowie. Codziennie widać kolejki co świadczy o jakości tego miejsca. Mają wspaniała jakoś i nie zapomniany smak.
Źródło:
Michal
Jest klimacik. Plusy: dobra kiełba opalana drewnem w centrum miasta, bułka pszenna, musztarda i nowe znajomości zawarte w kolejce. Minusy: brak menu dla wegetarian
Źródło:
Wojciech
Od lat niezmienna jakość, będąc w Krakowie koniecznie trzeba odwiedzić to miejsce. Znajdą się niezadowoleni którym może nie podobać się że to ze starej Nysy. A to właśnie ten samochód którym panowie przygotowujący kiełbaski przyjeżdżają jest częścią tego klimatu. Miejsce klasyczne o które zapytają was obcokrajowcy, znający kiełbaski z niebieskiej Nyski z przewodnika:)
Źródło:
Jan
Ein Freund aus Krakau empfahl uns, unbedingt dort eine Wurst zu essen. So taten wir es auch und spazierten am Abend dorthin. Die einheimischen Arbeiter standen nach Feierabend in der Schlange, neben Nachtschwärmern und Touristen, wie uns. Ein Mann grillte, der andere richtete im Akkord an. Was wir erhielten war eine wirklich schmackhafte und knackig Wurst zu einem schmalen Preis. Lohnt sich!
Źródło:
Paweł
20 lat tam jeżdżę 70 kilometrów w jedna stronę. Wiec już więcej chyba nie muszę pisać. Kultowe miejsce na kulinarnej mapie polski.
Źródło: